О БИОМАСИ У НЕДЕЉИ ОДРЖИВОГ ЕНЕРГЕТСКОГ РАЗВОЈА
11.04.2011

Градска општина Палилула, у сарадњи са организацијама-медијском мрежом  ЕКОполис и АгроВетманаџмент пројект, обележиће Недељу одрживог енергетског развоја у Нишу промоцијом резултата једногодишњег пројекта “Не–техничке баријере у коришћењу БИОМАСЕ у енергетске сврхе”, који је реализован у оквиру програма СЕКТОР 2, а спроводи Регионални центар за животну средину (REC), уз финансијску подршку Шведске агенције за међународни развој СИДА, Града Ниша-Управе за пољопривреду и развој села, Управе за привреду одрживи развој и животну средину, Управе за комуналне делатности, енергетику и саобраћај и других заинтересованих страна (општине, јавна комунална предузећа, невладин сектор, предузетници)

У услжзном центру општине ПАЛИЛУЛА, волонтери ЕКОполиса грађјанима ће делити лифлете “Биомаса нова могућност”, “БИОМАСА-примери добре праксе” а на кабловској мрези и РТВ Банкер премијерно ће 14.и 15.априла бити емитован документарни филм о биомаси, у тематској тв емисији ЕКОполис-а.

Европска недеља одрживог енергетског развоја иницирана је од стране Европске Комисије још 2005. године и представља најбитнији догађај у оквиру Кампање за енергетски одрживу Европу (Sustainable Energy Europe Campaign) која промовише обновљиве изворе енергије и енергетску ефикасност. Европске институције, које подржавају Кампању за Енергетски одрживу Европу, као и остали важни чиниоци из области енергетике, организоваће низ догађаја у Бриселу за време трајања Европске недеље одрживог енергетског развоја. Један од њих је и тродневна конференција посвећена енергетској политици, у органицији Европске Комисије, у периоду од 12. до 14. априла 2011. Поред тога, у периоду од 11. до 15. априла 2011, организоваће се стотине догађаја у свим деловима Европе, који имају за циљ да презентују примере из праксе, промовишу и размене искуства из области енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије.

.